F - kull dagbok

f. 23.08.11

Bye bye babies!

Nå har nesten alle F & F - valpene flyttet til sine nye hjem! Alle har fått bra hjem og gleder meg til fortsettelsen og utviklingen av individene.
Vi har igjen Tähkä som skal reise til Finland om noen få dager der han skal bo hos min venninne Arja, familien og perrogutter Vico og Hobby.

Så er det en liten prinsesse som ikke flytter noe sted - nemlig tispen Nappi blir boende her hjemme! Helt herlig med valp i huset!

Dette kullet har vært utrolig morsomt og givende å følge opp. En så aktiv gjeng som F & F - valpene har jeg ikke hatt før, har vel kanskje noe med foreldrenes aktivitetsnivå å gjøre... .

Valpene har lekt masse med Leo, Fudge og hilst på andre hunder også, noe som har utviklet språket dems veldig bra. Både store og små besøkende har dem tatt i mot med logrende haler, alt fra barnehagegruppen med 4-5 åringer til voksne folk.

Veterinæren sjekket valpene og alle er ok! Hennes kommentar var "harmonisk og aktivt kull".

Lykke til dere små i deres nye hjem! Vi sees igjen 😉!

Bilkjøring, båndturer og mer moro!

Nå er gjengen 7 uker gammel og vi har gjort litt av hvert de siste dagene. Vi har vært på bilturer og besøkt Emblas hjem, det var interessant å se hvor fort valpene gikk rett i lek i en helt fremmed stue med fremmede hundeleker. Bra! Valpene har trent seg på å gå i bånd og litt lengre fra egen hage til mer ukjente omgivelser. Flere hunder har vi hilst på også, Frida og Xabi har vært hjemme da vi var på NKK Hamar lørdag 8. oktober (mer om det under resultater), også kjekke Tommy var på besøk hos oss.

I morgen kommer veterinæren og ordner helsesjekk, chipping og vaksinering av hele gjengen. Fortsatt søker vi etter aktive og seriøse hjem til tispen Pilvi og hannen Musta-Pekka. Herlige valper begge to!

Mer lek i hagen!

Vi er snart 6 uker gamle og har fått lov til å hilse på Leo (Don Pedro Del Corazoncito) og det er så moro å leke sammen! Leo har mye fart i seg men vi små synes det er helt greit!

Valpene vokser og utvikler seg bra. Vi har vært på første biltur som gikk rolig sammen med mamma Fudge. Nå skal vi starte å bli kjent med halsbånd og kobbel etterhvert, og utvide turene litt lengre ut fra hagen.

Horisonten er utvidet!

Valpene er 4 uker gamle og vi har vært første tur ute i hagen. Det er alltid like spennende å følge med på reaksjoner hos valpene når de oppdager utelivet. Med god støtte av mamma Fudge gikk det så bra så. Nå gleder vi oss til noen flere dager med oppholdsvær og flere besøkende hender valpene kan "bite" på!

Øyne er åpne og små beina brukes flittig!

Utviklingen går fint fremover for hver dag! Valpene har åpnet øyne, de retter oppmerksomhet mot stemmen fra mennesker og oppsøker hender. Jeg har valpene mye på gulvet når de er våkne og de små kroppene øver seg for balanse og bevegelser, kryper inntil mennesker, smaker på fingrene og prøver "å klatre opp i fanget". 

Første runde med ormekur er i boks for både valpene og Fudge. Til uka blir det flytting ut i stua med mer plass rundt valpene som blir 3 uker gamle i morgen på mandag 12.09.

Fudge er i fin form, hun er så god vesen, alltid blid og glad 😘.

De små er her!

Fudge fødte kjapt og uanstrengt den 23. august, dag 59 i drektigheten. Det morsomme er at Fudges første kull ble også født natt til tirsdag for 2 år siden, den gangen kom første valp (Pardo) kl. 0400, og nå fødte hun første valp (Essi) kl. 0422! Og siste valp kom med 10 minutters forskjell fra første kull til denne gangen her.

Fødselsvektene er jevne mellom 340g og 390g. Alle valper virker friske og vitale. Fargene ble nokså overraskende, jeg hadde forventet meg brun og hvite valper i denne kombinasjonen. Det vi fikk er 2 beige og hvite og 3 svart og hvite! Slik som jeg forstår det, er fargene fra Fudges gener siden pappa Fano har ingen svart farge bak seg, og dermed er Fudge mørk/svart hund genetisk selv om hun har lys pels. Spennende med fargekoder i denne rasen!

F & F - da Fudge møtte Fano...

Nå har jeg gleden av å presentere Fudges nye valper! Dette er hennes 2. kull og jeg er så heldig at jeg fikk låne Fano (Zorrazo Ufano) til å bli hennes utvalgte kjæreste denne gangen. Fano er absolutt en av de beste hannhunder jeg har møtt i rasen, både når det gjelder gemytt, helse, eksteriør, bevegelser og den initiativrike innstillingen til livet! Takk Heidi!

Det er helt opplagt for meg at dette kullet blir F - kull etter F & F !