Dagbok fra fødsel til leveringsalder

f.24.04.11

Flyttehelgen er her!

Tiden flyr, vi skriver slutten av uken 24 og valpene er blitt leveringsklare! Og bare for en stund siden sov de nyfødte nurkene så tett inntil Fridamor. De siste 2-3 ukene har vært hektiske med lite skriverier på hjemmesiden men jeg prioriterer heller tiden med valpene, oppdateringer kan alltid gjøres i etterkant. Det har vært mye action både inne og ute, bilturer, besøk av andre hunder og en barnehagegruppe med små tobeinte, barn og voksne i alle aldre. Valpene koser seg skikkelig midt i all oppmerksomhet! Vi har også fått hilst på halvsøsken da Marit kom på besøk med Pippi sine valper som Xabi er pappa til. Veterinæren har vært hos oss og sjekket, chippet og vaksinert hele kullet, hennes kommentar var "velfødd og harmonisk kull". Frida har reist hjem til fôrverten igjen, hun gjorde en flott jobb med valpene sine, med stødig hjelp fra Fudge. På torsdag hadde vi god miljøtrening for valpene på treningsplassen for Dinbestevenn der Jenny og Chico hadde en freestyle oppvisning! Jenny og Chico er skikkelig flinke!
Nå ønsker jeg alle valpekjøpere masse lykke til med sin nye valp - så ses vi igjen 🙂!

Vi er over 5 uker gamle!

Valpene vokser og får med seg nye opplevelser for hver dag. Nå går vi litt lengre "turer" i hagen og nærmeste dager skal det startes trening med halsbånd og valpekobbel også, samt biltrening. Det har vært mye besøk og valpene er trygge og kontaktsøkende ifht mennesker, både store og små. Fudge er utrolig flink til å leke med valpene og hun ser ut til å kose seg med de små! Flott, akkurat som jeg forventet at Fudge skulle oppføre seg. Pappa Xabi er på besøk, han og Fudge fikk en hyggelig tur i Frognerparken i dag, godt med lydige og oppmerksomme hunder; begge to gikk løs hele veien gjennom parken langs Kirkeveien mot t-bane 😉. Xabi syntes først at valpene virket interessante men da hele gjengen løpte etter han i hagen, valgte han å holde litt avstand..  Tiden går veldig fort, snart er det bare to uker igjen til disse herlige småkrøller flytter fra meg til sine nye hjem.

Utelivet er topp!

Hei på deg! Valpene er bare så morsomme når de har skjønt hvor godt det er å løpe ut av døren og snuse på gress, sykkel, leker og mye annet der ute i hagen. Alle har fått ormekur runde nr.2 og det gikk ned like lett som i første runde. Maten smaker godt, men mammas melk er fortsatt toppers som dessert. Noen nye bilder har vi også fått tatt, ta en titt i fotoalbumet!

3 uker og flytting til stua!

Hei og ho! Valpene ble 3 uker i går 15. mai og aktiviteten er merkbart høyere, de står, går og sitter og har begynt å leke og "små bite" på hverandre og mamma Frida som tar det hele med tålmodighet, Fudge har også fått tilbringe tid sammen med valpene og stortrives med det. Veldig gøy å være med de små når begynner å ta kontakt og søker seg mot stemmen og hendene! Vi har hatt besøk av venner, noen valpekjøpere og familien til pappa Xabi, selve pappa'n fikk lov til å vente litt med å se på ungene sine, han kommer på besøk etterhvert. Nå er valpene også i gang med spising av annen mat enn morsmelk, valpefôr samt rå karbonadedeig med egg smaker godt. I går flyttet valpene til stua og fikk dermed mer tumleplass 😀!

Tittei - valpene har åpnet øyne!

Utviklingen går så fort! Vi skriver 8.mai og valpene har nå oppnådd to ukers alder, alle ser ut til å vokse som de skal. Vekten er på rett over 1 kg på de fire største, "Lillemann" følger godt etter med sine 900g. Øyne åpnet seg først på jentene og "Xabi-junior" i 9 dagers alder mens to siste gutta tittet frem i 11 dagers alder. Aktiviteten i valpekassen har økt og valpene prøver seg frem med de små beina som er ikke helt så stødige enda.
I dag har alle fått første runde med ormekur, mamma Frida og Fudge inkludert. Frida har fått lysten tilbake på å gå lange turer med oss og koser seg i vårværet sammen med Fudge! Gleder oss til en ny uke med mer valpekos!

Valpene er 1 uke gamle!

Den første uken i valpenes liv har gått fint! Mamma Frida er veldig flink til å passe på de små, Fudge er engasjert og vil gjerne være med å pleie valpene. Alle valpene øker i vekt og den minste veier nå ca 500g mens den største veier 658g. Bra start! Vi har hatt bittelitt besøk av både store og små som har tittet innom og Frida tar det hele med knusende ro. Alle er så begeistret for valpene og det forstår jeg godt 😉!

1. Påskedag 24.04.11

Valpene er født! Etter en lang oppblokkingsfase, fødte Frida 5 velskapte og vitale valper i dag mellom kl. 11 - 13.30. Her har vi ett kull der kjønnsfordelingen ble akkurat samme som i Fudges kull for 2 år siden; 2 tisper og 3 hanner. Tispene er en svart-hvit jente og en brun jente m/ hvit flekk i brystet. Guttene er en golden/beige gutt, en brun-hvit gutt og en svart gutt m/hvit flekk i brystet og kort hale. Alle andre har lange haler.

For en utrolig opplevelse å kunne ta imot disse små liv! Tusen takk for god hjelp til mine gode 'jordmødre', dere er gullverdt! Valpene og Frida slapper av, og Fudge har vært innom valpekassen for å bli kjent med de små.

Langfredag 22.04.11

I dag har Frida gått 62 dager drektig fra første parring, siden Frida og Xabi parret flere ganger kan det fortsatt ta litt tid før fødsel starter, kjenner at valpene er fortsatt relativt høyt oppe. 

Frida tar livet med ro, spiser bra, spiller litt med ballen i hagen, tar søksoppgaver sammen med Fudge og koser seg på terrassen i vårsolen.

Det nærmer seg...

I dag 19. april har Frida gått 59 dager drektig. Hun er i god form, pigg og enda mer kjelen enn til vanlig, farten er ikke lenger så høy når vi er ute men innimellom tar hun et lite innspurt for å leke med Fudge.

Valpene er lett å kjenne i magen og de sparker med god kraft der inne. Jeg venter med spenning når fødselen kommer i gang...