A -kull dagbok

f. 23.06.12

Herlige dager!

På søndag 12. august hadde vi en fantastisk dag med valpene på hytten til Lita og familien, se noen bilder i albumet.

Valpene er blitt nå 7 uker og aktivitetsnivået er deretter høyt! De har fått oppleve ulike miljøer, bilturer, besøk hos Embla, folk og noen snille hunder. Fridamor har reist hjem til familien sin igjen og Nappi og Fudge tar seg godt av valpene med lek og oppdragelse.

I løpet av den siste uken samler vi ennå noen nye erfaring i ryggsekken til de små, blant annet drar vi på besøk til far Tommy. Da er det ikke lenge til før valpene flytter til sine nye familier!

Det er deilig å være ute!

Valpene er nå 6 uker gamle og vi er ute flere ganger om dagen, det er god trening for kroppskontroll motorikk og do - trening så klart.

Alle har fått sitt halsbånd og etterhvert trener vi også på å gå i leiebånd. Det pleier å gå fort helt helt fint!

Flere spennende dager er i vente før denne gjengen forlater oss og flytter ut i den store verden!

5 uker er omme!

Tiden flyr når jeg har valper i huset! Heldigvis har det vært noenlunde bra vær til uteliv med valpene og de koser seg i hagen, leker med hverandre og utforsker omgivelser! Valpekjøpere og venner er innom for å snu og vende på små trollene, mye håndtering og kontakt med folk er bare bra for valpene. Det blir mer aktivitet og uteliv så fort det verste regnværet gir seg... 😉

Hip hip - vi er snart klare for uteliv!

Nå er det på tide med en liten oppdatering fra valpekassen og nå for tiden fra valpebingen i stua! Valpene har flyttet fra soverommet ut i en litt større tilværelse.

Alle vokser bra og er så spreke! De har lært seg å gå veldig fort, nydelige små tasser som kommer med viftende hale når de hører stemmer.

Vi tok en liten kjapp tur ute på terrassen i går, det var like spennende for de små som det alltid er, Fridamor og Nappi var til god støtte, Fudge brydde seg ikke så mye akkurat om det, ville heller leke med ballen... Nå starter den morsomste tiden med gjengen!

2 første uker vel overstått!

Valpene er nå over 2 uker gamle og utviklingen er rask! Disse valpene er veldig flinke til å reise opp og med tapre forsøk prøver de å prate med Nappi på gulvet, Nappi elsker å være sammen med dem.

Første kloklipp og ormekur er unnagjort, vektene øker i god fart og Frida har godt med melk og hun trives i valpekassen i morsrollen sin.

Jeg tar litt flere bilder i dagene som kommer, i albumet kan du se et par bilder av pappaen Tommy "in action" på agilitykonkurranse i juni.  

1 ukes alder...

Valpene er nå 1 uke gamle og alle vokser så det knaker og de spenstige kroppene er "i farta" i valpekassen.

Frida er flink mor og hun sørger for god pleie og omsorg for sine søte små. Nå kan også Fudge og Nappi være litt mer med i valpestell og vasker valpene mer enn gjerne når jeg holder dem i fanget. Herlig å oppleve! Nå ser vi frem til en ny uke med kloklipp, vektkontroll og mye mer utvikling.

A -kull er født!

Utover dagen på lørdag 23. juni ble det mer og mer tydelig at fødselen nærmet seg. Da rett før kl 21 gikk forstervannet og første valp kom innen en halv time, deretter kom de 5 første valper med ca 20 min mellomrom, siste lille damen lot seg vente ca en time og ble født rett før midtnatt.

Frida fødte lett og raskt, morsinnstinktene var på plass med en gang første valpen kom til verden. Det er en fryd å se når tispen er så flink med valpene sine! Alle valper var veldig sterke og vitale med en gang de kom seg ut av fosterposen. Tusen takk Susana for god jordmorhjelp!

Frida og Tommy er foreldre til 6 velskapte valper - 4 tisper og 2 hanner.

Nå koser vi oss med deilig valpeduft og godlyder. Nappi og Fudge er så klare til å delta i valpestell men må nok vente enda litt til...

Snart ser de små dagens lys...

Frida nærmer fødsel, det er helt merkbart i hennes oppførsel.

I bildet er hun på dag 61 i drektighet, fortsatt sprek og blid, spiller med ballen i hagen og konkurrerer om den med Nappi og Fudge.