Om Corazoncito

~ Breeding Spanish Waterdogs to loving homes ~

Jeg heter Henna Rautiainen, jeg er oppdretteren bak kennelnavnet Corazoncito. Jeg holder til i Sandefjord i Vestfold. 

Jeg forsøker å tilegne meg kunnskap om hund ved hver anledning både via trening av egne og andres hunder, også avkom fra mitt oppdrett, samt gjennom mange ulike kurs. Jeg har gjennomført oppdretterskole del 1 & 2 (24 timer) og kynologikurs (18 t) hos NKK, instruktørutdanning (180 t) hos Din beste venn i Oslo med bestått heldagseksamen i teori og praktisk prøve, og selvfølgelig samarbeider jeg kontinuerlig med andre oppdrettere mm.

I 2004 fant jeg denne fantastiske rasen. Drømmen kom i oppfyllelse da jeg hentet min første lille krøllete perrovalp fra Sverige i januar 2005. Sancho som denne sjarmøren heter, var en meget stor personlighet. Tiden med Sancho var tøff, han var alt annet enn en normal "A4-hund" og lærte meg mye om livet med hund, språk og atferd. Sancho levde sine pensjonist år lykkelig hos min mor i Finland.

I 2008 fikk jeg mitt kennelnavn godkjent i FCI og NKK.
Mitt første kull var født i januar 2009.

Per i dag har jeg 3 tisper hjemme; Dilla, Sara og Nappi. I tillegg har jeg flere tisper ute på fôravtaler.

I stamtavlene har vi Fudge// Qvarnhill Ahijada, min eminente stamtispe! Fudge er bak de fleste tispene jeg har den dag idag. En fantastisk tispe med unik personlighet og gemytt, rasetypisk og frisk kropp med den vakreste pelsen. 

Sara er av "hel Corazoncito - kombinasjon", hennes mor er flotte Electra Del C. og far er Pepito Del C. For en fantastisk type!


Xabi (Zorrazo Big Mac) er en av de mest fantastiske hanner jeg har møtt i rasen! Han har gitt meg 3 kull med flotte og velfungerende og sosiale avkom.

Fudge gav meg 3 kull, hvorav jeg har såklart beholdt Nappi for å videreføre linjene fra Fudge og Fano (Zorrazo Ufano). 

Nappi (Flora Fortuna Del C.) er en veldig avbalansert, fantastisk blid og vennlig tispe, en enda bedre utgave av sin mor!

Phoebe (
Phoebe Del C.) er datteren til Nappi og Capu (Tigidas Cafe Con Leche). En herlig og glad tispe - en morsom personlighet som ligner mye på sin mor og bestemor.

Med den erfaringen jeg fikk av livet med Sancho, vet jeg å sette pris på god stabil mentalitet hos hunder og strever etter å få frem valper som har et utmerket utgangspunkt til å bli
avbalanserte stabile perro'er.

Jeg håper denne websiden kan gi deg informasjon om rasen og formidle deg glede jeg opplever med mine perro'er!

Sancho ~ han spesielle perrogutten
han er min hjertevenn ~ min corazoncito.


~ Valp fra Corazoncito ~

Mitt mål i avl er å få frem eksteriørmessig rasetypiske, mentalt og fysisk friske og livsglade perro'er, som passer til selskap og arbeid innenfor hundesport. 

Alle hunder som går i avl hos meg lever som familiehunder i hverdagen, men er stilt ut for autoriserte rasedommere ved flere offisielle utstillinger. Jeg gjennomfører helseundersøkelser på mine avlshunder før parring; hofteledds -og albueleddsrøntgen og øyelysning som registreres i hundedatabase Dogweb hos NKK samt gentest for øyesykdom prcd-PRA.  

Spansk vannhund er en sunn rase, og vi ønsker å beholde rasen så frisk som mulig også i fremtiden. Dermed vil jeg oppfordre alle valpekjøpere til å etterspørre registrerte helseresultater på hd/ad samt øyelysing i forbindelse med kjøp av valp.

Jeg forventer også at du som valpekjøper helsesjekker din hund i 16-24 mnd alder; hd/ad røntgen samt øyelysing gjennomføres og resultatene legges ut på Dogweb hos NKK.

Jeg ønsker at 'mine valper' vokser opp i aktive, ansvarsfulle og samarbeidsvillige hjem som fullverdige familiemedlemmer. Spansk vannhund er opprinnelig en arbeidshund som krever mental og fysisk stimuli, denne rasen passer ikke til deg som ikke har tid til, eller interesse for å aktivisere hunden. Med aktivitet mener jeg mer enn turer i marka, hunden skal få mulighet til å løse oppgaver /utfordringer /bruke hodet og kroppen
i trening sammen med deg.

Jeg prioriterer valpekjøpere som har et ønske om aktivt hundehold da denne rasen krever stimuli for både hodet og kroppen gjennom hele levealder.

Som oppdretter har jeg et ansvar for å velge riktig valp til riktig familie, noe som ofte gjøres i dialog med valpekjøperen. Jeg selger ikke valper ut ifra 'en bestilling' på en bestemt farge som primært ønske, da det er mange andre ting som er mye viktigere å ta hensyn til ved anskaffelse av spansk vannhundvalp.

Valper blir sosialisert med barn, voksne og andre hunder hos meg slik at de får et godt utgangspunkt i livet. Det er avgjørende viktig at valpekjøperen fortsetter denne sosialiseringen etter flytting til nytt hjem. Selv den mest utadvendte valpen kan vokse opp til å bli en tilbakeholden hund hvis den ikke blir sosialisert og støttet på en positiv måte med ulike situasjoner og omgivelser, mennesker i alle aldre, andre dyr og fremmede hunder av ulike raser. Siden spansk vannhund kan være noe reservert, bør man gjennomføre sosialiseringen grundig for å unngå uønsket oppførsel. Jeg anbefaler at valpekjøpere deltar i valpekurs for å få en fin start på felles ferd, du lærer bl.a. å trene kontakt med valpen, hvordan valpen reagerer i ulike settinger, og hvordan du skal handle for at valpen lærer å stole på deg.

Valper leveres chipmerket, med registrert stamtavle i NKK, forsikret i Agria, med veterinærattest og behandlet med ormekur flere ganger før levering. Valper får med seg en valpeguide, valpefôr, halsbånd & kobbel 
og et minne som dufter mamma.

Du er velkommen til å ta kontakt per telefon
eller e-mail ved interesse!


henna.corazoncito@gmail.com
/ +47 988 75 854

mvh
~ Henna Rautiainen ~
 

Sancho ~ min hjertevenn